GRANA PADANO DOP - GRANA PADANO AOP
Grana Padano är en halvfettost med skyddad ursprungsbeteckning (AOP)
Den skapades för nästan 1000 år sedan av cisterciensmunkarna i klostret Chiaravalle, som använde lagrad ost för att bevara överskottet av mjölk
Grana Padano är gjord av delvis skummad komjölk från Grana
Regionen Padano, belägen i Padadalen (norditalien)
Mjölkkorna och det gröna fodret som används för att föda dem måste vara baserade i produktionsområdet för Grana Padano
Skummandet av mjölken sker naturligt genom att låta grädden stiga upp genom gravitation medan den råa mjölken vilar
Endast osthjul som följer konsortiets regler, som specificeras i specifikationsreglerna och som har mognat i minst 9 månader, kommer att brännas med Grana Padano-märket.
Produktion av Grana Padano står för cirka 22% av den italienska mjölkproduktionen och cirka 40% av produktionen i dess områden.